יוחאי דנון
נעזרתי בהם במספר עסקאות שביצעתי ונתקלתי בשירות יוצא דופן,מקצועיות אמינות והכל בגובה העיניים עם סבלנות מרובה,עזרו לי בתהליכי פתיחת תיק וניהול כל הפרוצדורה הנדרשת מול הרשויות, ממליץ בחום.
שלומי א.
כבעל עסק קטן, היה לי העונג להתחיל לעבוד עם יוסף רואי חשבון - ואני ממליץ בחום. הם טיפלו במעבר התיק במקצועיות ובמומחיות מעל ומעבר. הסדר והחשיבה שבאה לידי ביטוי בעבודה זה לא רק סדר פיננסי אלא גם יעילות וחיסכון מיסויי.
מיכל ד.
מאוד מעריכה את תשומת הלב האישית שלהם ואת הזמן שהקדישו כדי באמת להבין את הנסיבות הפיננסיות הייחודיות שלי. הייעוץ היה לא רק מעשי אלא גם עזר לשיפור הפעילות העסקית שלי. רמת הטיפול בלקוחות שהם מציעים היא ללא תחרות.
אבי ב.
מאוד מרוצה מהמשרד - מהנהלת החשבונות היומיומית שלי ועד למתן תכנון פיננסי אסטרטגי, הגישה המקיפה של המשרד עושה הבדל של שמיים וארץ. אני לא יכול להדגיש עד כמה אני מעריך את השירות, הרבה מעבר לרואי חשבון.
שימרית ג.
יוסף רואי חשבון עזרו לי בניהול הפיננסי שלי באמצעות הגישה הטכנולוגית וניתוח התזרים. האימוץ של תוכנת התזרים העדכנית הפך את שליפת וניתוח התנועות לקל, ואפשר מעקב פיננסי בזמן אמת. הגישה של חשיבה קדימה עשתה הבדל משמעותי באסטרטגיה העסקית שלי ובהתנהלות שלי בעסק. המון תודה! מומלצים בחום
אברהם ה.
אני מאוד מרוצה מההחלטה שלי לסמוך על יוסף רואי החשבון עם ראיית החשבון שלי. הם הוכיחו שהם אמינים, יסודיים, שירותיים, ובעיקר בקיאים מאוד בתחומם. השקט הנפשי שיש לי איתם לא יסולא בפז. הם לא רק עמדו בציפיות שלי, אלא עלו על הציפיות.
מתי הפכתי לעוסק מורשה?
כמעט בכל יום שואלים אותנו מה קורה במקרה שחציתי את תקרת המחזור הכספי והוגדרתי בתור עוסק מורשה. הנה דוגמה מעולה:
ללקוח היה עסק פטור בתחום הייעוץ. בשנת 2021 העסק הצליח והוא הגיע להכנסות שהגדירו אותו בתור עוסק מורשה. חשוב לציין כי העסק עד כה התנהל ללא ליווי של רואה חשבון, וכעת הוא קיבל דרישה לתשלום מע"מ עבור הפרש תקרת המחזור לעוסק פטור למחזור המע"מ של העסק. ההפרש עמד על סכום של 13,000 ₪.
מיד כשפנה אלינו התחלנו לטפל בעניין. ליווינו את הלקוח לפגישה במשרדי מס ערך מוסף, ופנינו בבקשה לקבלת אישור על הגשת מע"מ תשומות באיחור (לא ניתן לקזז מע"מ לאחר 6 חודשים).
התוצאה? האישור התקבל. לשון אחרת, בעל העסק היה יכול לשלם את המע"מ על ידי חיוב הלקוח ובכך לא לשלם את הסכום מכיסו מאחר ולקוחותיו אושרו לדרוש את המע"מ בתור הוצאה מוכרת רטרואקטיבית.
כיצד להפוך הפסדים ל"רווחים"?
בחור ירש סכום כסף רב וסחר עימו בבורסה במשך תקופה ממושכת, על בסיס יום יומי עד שלבסוף הפסיד כמיליון ₪. הוא פנה אלינו במצוקה כספית ורגשית לאחר שאיבד את הונו. את הכסף לא היה ניתן להחזיר, אולם חשבנו כיצד ניתן לסייע לו ולהקל עליו בדרכים אחרות.
הפתרון שלנו? להפוך את הבחור ממשקיע (הפסד הון) לסוחר (הפסד מעסק). הפסד מהון הינו מצב בו ניתן לקזז כנגד רווחי הון בלבד; ואילו הפסד מעסק מאפשר לקזז כנגד הכנסה כלשהיא לרבות הכנסה משכר עבודה ו/או פעילות עסקית אחרת.
הסיכונים במהלך זה נבחנו מראש ונערכנו לשאלות שיכולות להישאל.
פתחתנו תיק במס הכנסה רטרואקטיבית והוגשו דוחות שנתיים עם הפסד מעסק עבור אותן השנים. התנהלו מספר דיונים במס הכנסה אליהן נערכנו מראש סביב מהי ההגדרה של "סוחר". הבחור עמד ברוב הקריטריונים להגדרה כגון: מבחן התדירות, מבחן היקף ההשקעה, מבחן הבקיאות והמומחיות ולכך סופקה ניירת רלוונטית התומכת בטענות. באשר לשאלה מדוע התיק לא נפתח התיק בזמן נטען כי הבחור לא ידע שאפשר להגדיר זאת כעסק ורק לאחר פנייה לייעוץ מקצועי הוא נחשף לעניין וכי אם יש קנסות לשלם, הוא ישלם אותם כמובן.
לסיכומו של דבר, הגדרתו כ"סוחר" אושרה וכעת ההפסד שנעמד מעל מיליון ₪ מוגדר כהפסד מעסק, ולכן בכל הכנסה עתידית הוא לא יידרש לשלמה עד הגעה לסכום ההפסד שכבר שולם. ייתכן שהוא יהיה בעל פטור מתשלום מס הכנסה לשארית חייו.